Ontstoppen Barendrecht

Ontstoppen is de uitweg bij een verstopte of langzaam doorlopende afvoer. Bent u helemaal klaar met dat langzaam weglopende afvalwater of die vervelende rioollucht? Schakel dan Folstra B.V. in en weldra zijn al uw ergernissen verdwenen.

Een rioolonstoppingsbedrijf is inzetbaar voor het oplossen van verschillende soorten verstoppingen. Dat beperkt zich niet alleen tot het hoofdriool. Ook met een verstopte afvoer van de douche, gootsteen, hemelwaterafvoer of wc kunt u een beroep op ons doen. Neem contact op via 010 - 600 11 80 of gebruik het contactformulier om een offerte aan te vragen. Dan zullen we die vervelende verstopping binnen een handomdraai voor u verhelpen.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Barendrecht

Een verstopping van een afvoerleiding komen we in de praktijk het vaakst tegen. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Bij een opeenhoping van vuil zijn ze allemaal in staat om te verworden tot een ondoordringbare blokkade.

Uiteindelijk zijn niet alle verstoppingen even hardnekkig. Sommige zijn prima met eigen middelen te bestrijden. Wees wel voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen. Sommige varianten kunnen ook schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Mocht de verstopping erg hardnekkig blijken te zijn helpt een ontstoppingsbedrijf u graag met het ontstoppen van de leiding.

Voor het ontstoppen van een smalle afvoerleiding gebruiken we vrijwel altijd een verenmachine. We rollen de veer uit in de afvoerleiding tot op de plek van de verstopping. Vervolgens duwen we door de blokkade heen en halen we de veer weer terug. Nadat we de veer weer uit de afvoer hebben gehaald spoelen we de leiding na om ook de laatste resten van de blokkade te verwijderen. Daarna controleren we of het water goed doorloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Barendrecht

Bij het ontstoppen van een bredere afvoerleiding of het riool gaan we doorgaans wat anders te werk dan we bij een smalle afvoerleiding doen. Dat komt vanwege de breedte van de gemiddelde standleiding van de riolering. Die is te wijd voor onze verenmachine. Daarom kiezen we in deze situatie voor hogedrukreiniging om de verstopping op te lossen.

Om te beginnen maken we een opening in de rioolbuis. Daarna gaan we met een camera op zoek naar de precieze locatie van de verstopping. Op het moment dat we een goede inschatting hebben gemaakt van de locatie en de ernst van de verstopping brengen we een veer met een roterende spuitkop naar binnen. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook aanpakken, we proberen er altijd voor te zorgen dat u zo min mogelijk overlast ervaart. Stank is meestal niet te vermijden. Al is deze in de meeste gevallen al aanwezig vanwege de verstopping. In vrijwel alle gevallen kunnen we een verstopping binnen een half uur verhelpen zonder hierbij al te veel troep naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Barendrecht

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Vet, haar, zeepresten en andere viezigheid koekt naar verloop van tijd vast aan de binnenkant van een afvoerleiding en zorgt op deze manier voor een blokkade. Naast de aangekoekte viezigheid kan een verzakt riool of een ingegroeide boomwortel ook de veroorzaker zijn van een verstopping.

Om een verstopte afvoer te voorkomen kunt u zelf ook het een en ander doen. Wees bijvoorbeeld heel scherp op hetgeen u door de afvoer spoelt. Gebruik een zeefje tegen etensresten, spoel vet niet zomaar door de gootsteen en spoel niets door de wc dat niet in het riool thuishoort.

En mocht u graag het zekere voor het onzekere willen nemen kunt u het riool ook preventief laten reinigen. Daarmee kunt u de verstopping in de kiem smoren. Het grote voordeel is dat we zwakke plekken in de afvoerleidingen al in een eerder stadium in beeld hebben en kunnen repareren nog voordat ze problemen geven.

Contacteer Folstra B.V. bij een verstopping in Barendrecht

Is het u toch niet gelukt om die verstopping te voorkomen? Schakel dan Folstra B.V. in om in Barendrecht uw afvoer te ontstoppen. Wat voor verstopping het is maakt weinig uit. Of het nou gaat om de hemelwaterafvoer, de wc, de gootsteen of het riool zelf, wij hebben voor alle verstoppingen een geschikte ontstoppingsmethode.

Bel 010 - 600 11 80 of maak gebruik van het contactformulier voor het aanvragen van een offerte. Ook voor het repareren of aanleggen van het riool kunt u onze hulp inschakelen. Wij helpen u in Barendrecht en omgeving met al uw rioolwerkzaamheden.