Slechte afvoer leidt tot geurtjes in huis

Wanneer u een onaangename rioolgeur in uw woning ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te beginnen kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren rioolbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U hoeft niet zelf in actie te komen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

Wat veroorzaakt de stank in uw rioolleidingen?

Stankoverlast in je woning kan verschillende oorzaken hebben. Een rioleur maakt doorgaans onderscheid tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Door werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raken, waardoor scheuren kunnen ontstaan en rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

Wat veroorzaakt de stank: verstopping in de afvoeren

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit mogelijk te maken hebben met een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat nare luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerde riolering. Indien dit het geval is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er mogelijk een lek in uw leidingsysteem geconstateerd?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende muffe geur uw huis binnendringen. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk waterschade. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Het is belangrijk dat uw afvoer goed kan ontluchten. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Indien deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de geur van het riool uw woning infiltreren.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis kan binnenkomen. Wanneer een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, wat betekent dat de rioollucht zonder hinder uw woning kan binnendringen. Het is belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te laten lopen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Hoe u kunt voorkomen dat er rioolstank in uw huis ontstaat

De oorzaak van een rioollucht in uw huis kan verschillend zijn. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het schoonmaken van uw afvoerputjes op regelmatige basis kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1180

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe je een kapotte riolering kunt herkennen en wat te doen
> Een verstopping in uw gootsteen
> Voorkom een plaag van rioolvliegjes