Voorkom een plaag van rioolvliegjes

Aalputmotjes of motmuggen, dat zijn de benamingen voor rioolvliegjes. Indien er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct maatregelen te nemen.

Hoe kunt u rioolvliegjes identificeren?

Met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter kunnen deze kleine insecten door de kleinste openingen uw huis betreden. Deze insecten hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam. Bovendien hebben ze twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en zijn ze grijsgoudkleurig van kleur. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

In rottend organisch afval of stilstaand water worden meestal 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Gedurende de dag zijn ze in rust, maar zodra de avond aanbreekt en de nacht begint, worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Een veel voorkomend probleem dat leidt tot een plaag van rioolvliegjes in huis is vaak gerelateerd aan problemen met de riolering, met name bij beschadigde leidingen. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op een eenvoudige manier rioolvliegjes verwijderen?

Om een plaag te verminderen, moet u de broedplaatsen vinden, vaak in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is cruciaal om direct actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het controleren op lekken. Voor reparaties kunt u de hulp van experts inroepen om het probleem te verhelpen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen er ook andere gebieden zijn waar broedplaatsen kunnen voorkomen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van cruciaal belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Los snel rioolproblemen op, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat u direct voedsel weggooit dat ermee in aanraking is gekomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1180

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe je een kapotte riolering kunt herkennen en wat te doen
> Een verstopping in uw gootsteen
> Slechte afvoer leidt tot geurtjes in huis